beagler

Schweissarbejde i Beagle Klubben 
Schweiss er oprindeligt et tysk jagtudtryk for blod - egentlig blodsved. Schweissarbejdet startedes i Tyskland og derfra kommer de fleste af de fagudtryk, som anvendes i dag.
Schweissarbejdet er at opspore anskudt vildt, så det hurtigst muligt kan blive humant aflivet.

Historiske fakta
 Beagle og Basset klubben etablerede et blodsporsudvalg i 1975. Da Beagle klubben i 1981 blev dannet, ændrede udvalget navn til schweissudvalget. Det primære formål er at være medvirkende til at sprede kendskabet til denne vigtige aktivitet. Dette sker gennem træning og prøver rundt i landet. Det er en kendsgerning, at beaglen, såvel som andre hunderacer, stimuleres utroligt på det intelligensmæssige plan under udførelse af næsearbejde. Et arbejde, der gennem klubbens historie har været varetaget af klubbens schweissudvalg i et godt samarbejde med folk ude i regionerne.

Schweisstræning
Som regel kan man ty til opslag i leksikon, hvis man vil have uddybende informationer om et emne. Sådan forholder det sig ikke med "schweiss". Her ender Lademanns samlede værker et sted mellem schæferhund og schweitzersystemet - en schweizisk turneringsform i skak. Men det vigtige i denne sammenhæng er heller ikke støvede bøger, men derimod naturoplevelser på egen krop, i samvær med beaglen, og sidst men ikke mindst totalt på beaglens præmisser.

Klubbens medlemmer dyrker ivrigt schweisstræning

 


Copyright © - Kennel Nødskov - 2010